Drøm ikke dit liv. Lev din drøm!

swiss danmark

Kinesiologi

Hvad er kinesiologi?

Kinesiologi er en komplementær behandlingsmetode, der sætter det enkelte menneske med dets krop, følelser, tanker og vaner i centrum. Metoden blev udviklet af amerikanske kiropraktorer i 1960erne. Kinesiologi bygger på kroppens fysiologi (hardware) og den østlige viden om, at ”alt er energi” (software). Udover af muskler, organer og knogler består vi mennesker af energicentre (chakraer) og energiledninger (meridianer). Hvis energistrømmen i en meridian blokeres eller stoppes, er det som om en dæmning bremser en flod: neden for dæmningen tørrer floden ud af mangel på vand og næring. De berørte muskler og organer taber noget af deres funktionsevne, hvilket kan give sig udtryk i forskellige symptomer, ubehag, stress eller sygdom, f.eks.:
 • i vores krop (smerter, træthed, søvnproblemer, trang til chokolade, slik, …),
 • sind (tankemylder, negative tanker, bekymring, dårlig koncentration/hukommelse, …) og
 • sjæl/emotioner/følelser (frygt, angst, nedtrykthed, vrede, mindreværd, …)

 

Hvorfor gå til kinesiolog?

Du kan få gavn af kinesiologi, hvis du gerne vil finde svaret på et eller flere af disse spørgsmål:
 • Hvordan får jeg mere energi, motivation og overskud?
 • Hvordan finder jeg min indre balance igen?
 • Hvordan håndterer jeg stressende livssituationer?
 • Hvordan håndterer jeg eksamensskræk/-angst, sceneskræk?
 • Hvordan forbedrer jeg min indlæring, hukommelse, koncentration?
 • Hvordan styrker jeg mit selvværd og min selvtillid, min tiltro og mit mod?
 • Hvordan understøtter jeg selvhelbredelsen?

Forstyrrelser i vores energisystem sker faktisk løbende gennem hele vores liv, og menneskets selvhelbredende kræfter er altid i gang med at genoprette balancen. Vi oplever alle mindre eller større udfordringer, problemer, skuffelser, tab eller sorg. Og nogle bringer os helt ud af vores balance, således at vi ikke finder tilbage til vores centrum og indre styrke.

 • Kinesiologi hjælper dig med at komme tilbage til dit centrum og din styrke
 • Kinesiologi skaber balance i din krop, dit sind og din sjæl
 • Kinesiologi sætter gang i hele dit energisystem og hjælper dig med at komme i bevægelse
 • Kinesiologi understøtter dig, således at du kommer til kræfter igen og aktiverer kroppens selvhelbredende evner
 • Kinesiologi forbedrer din indlæring, hukommelse, koncentration

 

En behandling

Ved hjælp af muskeltesten afdækker kinesiologen tilstanden af kroppens energisystem for at finde ud af, hvor ubalancerne bag klientens symptomer ligger, og hvad der skal gøres for at genoprette balancen. Som klient hos en kinesiolog er man i trygge hænder. Muskeltest og afbalancering er en nænsom og skånsom metode, og der er ingen aldersmæssige grænser for, hvem der kan blive afbalanceret. En behandling varer 1-1½ time, og i den tid kommer man vidt omkring i kroppens og følelsernes univers.

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvad årsagen til symptomerne er, og hvad der skal til for at have en sund balance. Målet er at finde de løsninger, som den enkelte klient har brug for, så afbalanceringen kan være langtidsholdbar. Der er ikke nogen begrænsninger på, hvad kinesiologerne kan arbejde med. Det er dog ikke altid, at en lidelse eller en kronisk sygdom kan helbredes. Men kinesiologien kan hjælpe klienten til at leve et godt liv, hvor kroppens eget apotek fungerer og hverdagen er fyldt med velvære og livsglæde.

For at genskabe balancen i energisystemet arbejder kinesiologen f.eks. med massage af akupunkturpunkter, neurolymfatiske eller neurovaskulære punkter, fysiske øvelser, massage af musklernes udspring og tilhæftning, chakraer, farver, meridianer, bachblomster og andre metoder, som den pågældende kinesiolog har i sin værktøjskasse.

 

Virksomhedsordningen - færre sygedage – bedre trivsel for medarbejderne

Sundhedsordningen er målrettet virksomheder, der ønsker, at medarbejderne kan skyde en genvej til sundhed gennem kinesiologisk behandling af skader, sygdomme, lidelser og slid, der er erhvervede i forbindelse med arbejdet.

Hvis virksomheden er tilmeldt ordningen, så er behandlingerne et personalegode og dermed gratis for medarbejderen. Det koster virksomheden den aktuelle udgift til behandlingerne. Udgiften til behandlingerne er fradragsberettiget for virksomheden og skattefrit for medarbejderen.

Læs mere her: "Sundhedsordning"

Øvelser du selv kan lave

Mange af de punkter og øvelser, en kinesiolog arbejder med, kan man selv anvende i dagligdagen. Se her: http://danskekinesiologer.dk/kinesiologi/selvhjaelp/